Червено кенгуру

Кенгуру с Джоуи в торбичка


Червеното кенгуру е най-голямото от всички кенгурута. Те живеят в голяма част от страната на Австралия и са най-големият бозайник, който живее в Австралия. Научното му име е Macropus rufus.

Колко големи стават те?

Мъжките са много по-големи от женските. Те могат да растат до почти 10 фута дълги и да тежат 200 килограма. Женските растат на дължина под 4 фута и около 80 килограма. Мъжете обикновено са високи около 5 фута, но някои са израснали до височина около 6 фута.

Те получават името си от цвета на козината на мъжкия, който е червеникавокафяв. Женските обикновено са по-скоро кафеникаво сиви. Те имат къси слаби ръце, но много по-мощни крака, които използват за скачане. Те също имат дълга и силна опашка, която им помага да балансират на задните си крака.

Бебе кенгуруБебе кенгуру

Докъде могат да скачат кенгурутата?

Мъжко червено кенгуру може да скочи до 30 фута с един скок! Те могат също така да използват способността си да скачат, за да пътуват бързо със скорост до 30 мили в час.

С какво се хранят?

Кенгуруто са тревопасни животни. Те пасат най-вече на треви. Тъй като живеят предимно в сухи сухи места, те могат да останат без вода за дълги периоди от време.

Какво е торбест?

Торбестият е вид животно, което ражда бебе много рано. След раждането бебето живее в торбичка до майката, докато продължава да се развива. Кенгуруто са торбести. Бебетата се наричат ​​радости и са много мънички, дълги само един сантиметър, когато са родени за първи път. След като се родят, Джоуи ще живеят в торбата на майката около 8 месеца.

Наистина ли боксират?

Мъжете кенгуру понякога ще се бият. Когато се бият, изглежда, че се боксират. Отначало те ще се бутат с предмишниците си. Тогава, ако битката стане сериозна, те ще започнат да се ритат с мощните си крака. Те могат да се поддържат с опашката си, докато доставят силни ритници.

Забавни факти за кенгурутата
  • Мъжете се наричат ​​бумери, а жените летци.
  • Кенгуруто живее в групи, наречени тълпи.
  • Те имат кратък живот в дивата природа от около 8 години.
  • Кенгуруто често се убива заради месото и кожата им, направена в кожа.
  • Червените кенгурута не са застрашени и имат природозащитен статус на „най-малко притеснително“.
  • Те наистина са добри плувци, но не могат да вървят назад.
  • Те ще тропат силно с краката си по земята, за да се предупредят взаимно за опасност.
Кенгурута

За повече информация относно бозайниците:

Бозайници
Африканско диво куче
Американски бизон
Бактрийска камила
Синият кит
Делфини
Слонове
Гигантска панда
Жирафи
Горила
Хипопотами
Коне
Сурикат
Полярни мечки
Прерийно куче
Червено кенгуру
Червеният вълк
Носорог
Забелязана хиена